Guasha therapie

Maak een afspraak

Guasha, wat is het?

Guasha {spreek uit kwà-sjaa} is een behandeltechniek uit de Traditionele Chinese Geneeswijzen waarbij op een ritmische en herhalende manier, met gelijkmatige druk met behulp van een schrapertje over de (ingeoliede) huid wordt geschraapt. Gua betekent “schrapen” of “wrijven”. Een schrapertje kan gemaakt zijn van steen (bijvoorbeeld jade, rozenkwarts, agaat), metaal (titanium), porselein of (buffel)hoorn.
Het Chinese karakter Sha is een samentrekking tussen “ziekte” en “zand” en duidt op de kleine rode puntjes, de zogenaamde petechiae, die net onder de huid zichtbaar worden in reactie op het schrapen. Let wel, de huid blijft in tact!
De term Sha verwijst ook naar de plekken waar iemand stijfheid, verhoogde spierspanning of pijn ervaart en waar na palpatie enige tijd witte vingerafdrukken tijd zichtbaar blijven. Een teken van een verminderde of stagnerende bloedcirculatie in de onderliggende weefsels. Tijdens het schrapen is op die plekken vaak een fijnkorrelige, zandachtige structuur voelbaar.

Waarom kiezen voor Guasha?

Guasha bevordert in hoge mate de microcirculatie naar de weefsels net onder de huid. Vaak al tijdens de behandeling is verlichting van stijfheid, verhoogde spierspanning, pijn en krampen merkbaar.
Onderzoek laat zien dat door Guasha een stof vrijkomt (heme-oxygenase-1 (HO-1) dat ontstekingen kan verminderen en het immuunsysteem kan stimuleren. Het eindresultaat ziet er misschien heftig uit, maar guasha doet (mag) géén pijn (doen)! De rode huidverkleuring is vervaagt in de loop van 2 tot 3 dagen. Guasha laat zich goed combineren met acupunctuur.

Voor welke klachten?

Guasha is breed inzetbaar, onder meer bij

  • pijnklachten
  • spier- en gewrichtsklachten (sportblessure, trauma, overbelasting)
  • auto-immuun ziekten zoals reuma, fibromyalgie, multiple sclerose, Hashimoto
  • verminderde weerstand, verkoudheden, griep (koorts minderen)
  • ademhalingsklachten door bijv. hooikoorts, astma
  • hoofdpijn, migraine
  • spijsverteringsklachten, ziekten van interne organen

Contact

Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak.

06 – 51 21 51 09

info@jingriver.nl

Pr. Willem-Alexanderstraat 28
4158 CM  Deil

 

Vraag of opmerking? Stuur een bericht