Praktische informatie

Hoe gaat het in z’n werk?

Eerste consult

Voor het maken van een afspraak is géén verwijzing van de huisarts nodig.
Tijdens de eerste afspraak bespreken we je hoofdklacht en stel ik aanvullende vragen over je algehele gezondheid. Ik bekijk je tong en voel uitgebreid je pols(en) en de meridianen op onderarmen en -benen. Daarna bespreken we kort hoe het behandeltraject er uit komt te zien en welke behandeltechnieken ik wil gaan inzetten. Tot slot volgt een eerste, korte behandeling met naaldjes. Alles bij elkaar duurt een eerste afspraak bijna 2 uur.

De acupunctuur behandeling

Terwijl je op de behandeltafel ligt, zet ik acupunctuurnaaldjes. Soms is het nodig wat kleding uit te doen. In dat geval dek ik je af met handdoeken. Het plaatsen van de naaldjes is meestal zo goed als pijnloos. Soms is een prikje voelbaar en daarna een tintelend, drukkend, warm of ‘elektrisch’ gevoel rondom het naaldje. Als de naaldjes zijn gezet, blijven ze nog zo’n 20-30 minuten staan. Deze tijd is bedoeld om even te ontspannen, stil te worden en misschien zelfs een kleine powernap te doen. Ik blijf in de ruimte en controleer af en toe de naaldjes. Als alle naaldjes weer zijn verwijderd, maken we een vervolgafspraak.

Vervolgafspraken

Vervolgafspraken duren 50 tot 60 minuten. Bij binnenkomst bespreken we kort hoe het gaat en of er na de vorige sessie veranderingen zijn opgetreden. Daarna volgt een behandeling.

In de beginfase behandel ik liefst wekelijks. Dit om een verandering op gang te krijgen. Bij (ernstige) pijnklachten kan het noodzakelijk zijn 2x per week te behandelen.
Het behandelen van klachten gerelateerd aan de vrouwelijke hormonale cyclus, wordt na de opstartfase afgestemd op de fasen van de cyclus.

Hoe veel sessies nodig?

Hoe veel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de klacht en hoe lang deze al bestaat. Bovendien is de respons per persoon verschillend.
Herstel en vermindering van klachten met behulp van acupunctuur gaat geleidelijk maar met zo’n 5 à 6 behandelingen is meestal wel duidelijk of het iets voor je doet. Bij chronische klachten en/of complexe aandoeningen zijn over het algemeen meer dan 6 behandelingen nodig om de klachten beduidend te verminderen. 
Bij (ondersteuning van) chronische klachten of ziekten, waarbij een verbetering wordt bereikt maar geen volledig herstel, bepalen we gezamenlijk wat de optimale behandelfrequentie is om het bereikte resultaat te onderhouden.

Praktijkhouder en behandelend therapeut

Mevr. Ir. Monique A.T.M. Staring
Acupuncturist, tuina therapeut, guasha therapeut

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten (NVA)
Aangesloten bij de Koepel Alternatieve Behandelwijzen                 

Aangesloten bij Geschilleninstantie Stichting Zorggeschil.

 

Openingstijden

dinsdag 8.30 – 21.15 uur
woensdag 8.30 – 21.15 uur
vrijdag 8.30 –  18.00 uur

Tijdens het behandelen neem ik de telefoon niet op. Laat een bericht achter op mijn voicemail en ik bel terug.

 

Contact

Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak.

06 – 51 21 51 09

info@jingriver.nl

Pr. Willem-Alexanderstraat 28
4158 CM  Deil

 

Vraag of opmerking? Stuur een bericht