Tuina massage therapie

Maak een afspraak

Wat is Tuina?

Spreek uit twie-naa is de Chinees medische massage therapie waarin gebruikt gemaakt wordt van therapeutische massagehandgrepen, drukpunttechnieken, passieve bewegingen en fascia release technieken.

Tuina massage therapie richt zich op het in beweging zetten van de algehele energie- en bloedcirculatie in het hele lichaam. Het kan dus zijn dat als je voor nekklachten komt, bijv. ook je benen en armen worden gemasseerd, omdat de meridianen die in de nekregio lopen beginnen of eindigen op handen en voeten. 

 

 

Waarom kiezen voor Tuina?

Tuina massage therapie is een gouden middel om de energie weer te laten stromen en de bloedcirculatie in gang te zetten. Het laat spanning en vermoeidheid verdwijnen en vergroot flexibiliteit, veerkracht en weerstand.
De massage handgrepen maken je bovendien opmerkzaam op je lijf. Waar zet jij je fysiek schrap? Waar span je je spieren aan? Hoe voelt het wanneer energie en bloed weer stromen en je spieren zich ontspannen?
Ons lichaam geeft signalen af, het is altijd eerlijk tegen ons, maar in de drukte van alledag luisteren we vaak maar slecht naar ons lijf. Houding en beweging, spanningen, stress, het is allemaal van invloed op de circulatie van energie en bloed. Zodra deze circulatie stagneert, ontstaan klachten.

 

Voor welke klachten?

Tuina massage therapie is bij veel lichamelijke èn emotionele klachten inzetbaar. Denk aan spanningshoofdpijn, migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, gewrichtsproblemen (schouders, heupen, knieen, enkels), slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, slecht slapen, stress.  Kortom, Tuina is ruimer inzetbaar dan voor alleen klachten van het bewegingsapparaat. In mijn praktijk gebruik ik Tuina technieken met name in aanvulling op de acupunctuur.

 

 

 

Ik waardeer Monique vanwege haar down to earth aanpak, praktische en simpele tips en haar nieuwsgierigheid om altijd net iets meer te willen weten. Stap voor stap en met behulp van verschillende technieken hebben we mijn ‘kapot getikte’ nek, schouders en armen weer op de rails weten te krijgen!
J.L., Zaltbommel

Er is meer rust in mijn lijf gekomen en dat voelt relaxt. Ik ben aan het minderen met de slaapmedicatie. Overdag lukt het me om meer de regie te nemen in de activiteiten waar ik van geniet. Het gaat dus goed met mij. Graag wil ik je laten weten dat ik je sympathieke persoonlijkheid en wijze van behandelen enorm heb gewaardeerd.
G.v.D., Lienden

Contact

Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak.

06 – 51 21 51 09

info@jingriver.nl

Pr. Willem-Alexanderstraat 28
4158 CM  Deil

 

Vraag of opmerking? Stuur een bericht